I-MOTION EMS

Spierversterkend

EMS werkt  diepgaand op alle spieren. EMS helpt om het lichaam te verstevigen. De programma’s zijn ontworpen om verschillende delen van het lichaam te stimuleren en de spieren in groepen te trainen. 

Het trainen van een spier betekent niet noodzakelijkerwijs het vergroten van de spiermassa. Een dichter en strakker spierstelsel beïnvloedt de houding, de weerstand tegen inspanning en voorkomt blessures. 
Afhankelijk van de doelstellingen van de klant, worden de sequenties aangepast.

WhatsApp Image 2023 04 16 at 18.59.40 1 - Controlife.be - Personal trainer, voedingscoach en sportkampen
WhatsApp Image 2023 04 16 at 18.59.39 - Controlife.be - Personal trainer, voedingscoach en sportkampen

Gewicht verliezen

Het is een uitstekende manier om in een korte tijd calorieën te verbranden. Gewichtsverlies wordt vergemakkelijkt door het beoefenen met EMS en in combinatie met een gezonde voedingsstijl.

 

Elimineer cellulite

EMS-sessies die de dijen, bilspieren en buikspieren trainen, helpen je cellulitis te elimineren. Ze activeren de bloedcirculatie, verminderen problemen die verband houden met een sedentaire levensstijl en zware benen. Vrouwen zijn meer geneigd om vetcellen op te slaan die in die specifieke gebieden zijn opgeslaan.

WhatsApp Image 2023 04 16 at 18.59.40 4 - Controlife.be - Personal trainer, voedingscoach en sportkampen
WhatsApp Image 2023 04 16 at 18.59.40 3 - Controlife.be - Personal trainer, voedingscoach en sportkampen

ontspannen en sneller herstel

Na een dag werken kan je de druk verlichten en de oefeningen zijn een prima manier om uw hoofd leeg te maken en stress te verminderen.  Net als tijdens een lange en intensieve sportsessie helpt een korte EMS-sessie om spanning los te maken en heeft het invloed op de kwaliteit van je slaap.

Bekkenbodemtraining / incontinentie

Meeste vrouwen zijn na de zwangerschap ontevreden over hun lichaam en willen zo snel mogelijk die extra kilo’s kwijt. Sommige delen van het lichaam zoals buikspieren en bekkenbodemspieren zijn verzwakt na de bevalling. Een EMS-sessie helpt hierbij doordat het de diepere spieren aanspreekt. Na een bevalling mag je meestal nog niet direct zware fysieke inspanningen doen, met EMS-training kan je rustig opbouwen (na een keizersnede na 8 weken, bij een natuurlijke bevalling na 6 weken).

 

imotion3 - Controlife.be - Personal trainer, voedingscoach en sportkampen
311f30bc c76c 4e6c 9b30 3bf7cd57da6f - Controlife.be - Personal trainer, voedingscoach en sportkampen

Pijnen

EMS wordt aanbevolen om herstel na (intense) fysieke inspanning te vergemakkelijken, pijn in het lichaam te verminderen en chronische pijnen te verlichten: 

– lage rugpijn

– menstruatiepijn

– reuma

– artrose

– chronische gewricthsklachten

– fibromyalgie

– chornische obstructieve longziekte

EMS is dus ook ideaal voor de conditie van senioren.